عامل/قم عضو هیئت علمی گروه سیاست پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به اینکه مسئله جهاد در سپاه قدس دارای اهمیت بوده و مهمترین عنصر برای جذب است، گفت: این جهاد، از جهاد با نفس شروع میشود و به جهاد با کفر ختم میشود.
دکتر فراتی در نشست علمی تربیت سیاسی در مکتب شهید سلیمانی که به همت گروه سیاست پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی حوزه، خبرگزاری حوزه و دانشگاه آزاد اسلامی بافت برگزار شد، عنوان کرد: سپاه قدس در سال ۱۳۶۹ به دستور رهبر معظم انقلاب تاسیس شد و اولین فرمانده سپاه قدس، سردار احمد وحیدی بود و از سال ۱۳۷۶ سردار سلیمانی جایگزین ایشان شد که در این مدت هم سپاه قدس دوره پرتلاطمی را پشت سر گذاشت و هم تاثیرگذاری این سپاه در وجه تمدنی رنگ بیشتری یافت.
وی بابیان اینکه سپاه قدس به دو مساله اشغالگری و تروریسم واکنش نشان میداد، گفت: آزادسازی لبنان و نوار غزه از دست اسراییلیها، شکست صهیونیسم در جنگ های متعدد سالهای اخیر اسراییل با فلسطین و لبنان، شکست پروژه تروریسم غربی و برچیده شدن خلیفه گری نشات گرفته از غرب از برجستهترین پیروزیهای سپاه قدس در سی سال گذشته است.
وی با بیان اینکه در این زمینه ما با نیروی موفقی مواجه هستیم که توانسته بخشی از رسالتهای مهم انقلاب اسلامی را به منصه ظهور برساند، گفت: ساختار ظاهری سپاه قدس در چارچوب سازمانهای موجود که در دانش مدیریت قرار میگیرد نمیگنجد و ساختار خاص خود را دارد.
وی با اشاره به اینکه نیروهای انقلابی نیازمند مطالعه چنین سازمانی هستند، اظهار کرد: شیوه جذب و تربیت نیرو در این سازمان بسیار جالب است و سپاه قدس کم هزینهترین نیروی نظامی و موفق ترین نیروی نظامی در دنیا است.
عضو هیئت علمی گروه سیاست پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه مهمترین عنصر در این سازمان، کیفیت محور و چابکی است، تصریح کرد: در ماجرای بحران عراق و سوریه ۴۰ کشور مدعی مبارزه با تروریست شدند ولی غیر از سپاه قدس کسی نتوانست خلافت داعش را در مناطق سنی نشین عراق و سوریه از بین ببرد؛ این مساله نشان میدهد که این سازمان به گونهای فعالیت میکند که موفقیتاش بسیار بالاتر از سازمانهای رسمی است.
وی با اشاره به اینکه مسئله جهاد در سپاه قدس دارای اهمیت بوده و مهمترین عنصر برای جذب است، گفت: این جهاد، از جهاد با نفس شروع میشود و به جهاد با کفر ختم میشود.
فراتی افزود: در این سازمان جهاد با نفس اولویت است و اگر کسی نتواند جهاد با نفس داشته باشد قطعا نمیتواند در جریان اصلی فعالیتهای این گروه تداومی داشته باشد.
وی ادامه داد: ویژگیهای گستردهای برای شناخت شهید سلیمانی وجود دارد ولی مهمتر از همه آنها، تهیه یک نرم افزاری از این مکتب است که بتواند نیروهای مشابهی چون شهید سلیمانی را تربیت کند.
وی بیان کرد: برخی ساختارها ریاستی و برخی ساختارها نیز شورایی هستند؛ اما چیزی که در مطالعات غربیها در خصوص سپاه قدس مورد توجه واقع شده آن است که این سازمان نه شورایی است و نه ریاستی بلکه یک شورای انقلابی است.
عضو هیئت علمی گروه سیاست پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی عنوان کرد: در این ساختار تعالیم و ارزشهای مذهبی جهت داری کلانی دارد و فرماندهی آن توسط رهبر انقلاب مشخص میشود و فرمانده این سپاه بر اساس امکانات معنوی و مادی بر اساس تحلیل شرایط مرزی و فرامرزی به عملهای استراتژیک اقدام میکند که این مساله در سازمانهای ریاستی و شورایی وجود ندارد.
وی ادامه داد: برای فهم جلوههای تربیتی این مکتب باید به این مساله توجه کنیم که این سازمان بر چه اساس و پارامترهایی موفقیت کسب میکند و با کمترین هزینه بزرگترین فتحها را به دست میآورد.
فراتی گفت: سپاه قدس از دورهای که شهید سلیمانی فرماندهی آن را به دست میگیرد دو ویژگی دارد؛ نخست اینکه بحرانهایی که در این زمان ایجاد شد بسیار عمیق تر وپیچیده تر شد.
وی بیان کرد: سردار نیروهای محلی را تربیت میکنند تا آنها با نیروهای متخاصم مبارزه کنند و خودشان حضور فیزیکی ندارند؛ اما از دوره بحران سوریه یک اتفاق خاص رخ داد و سردار از فاز تربیت و توانمندی نیروهای محلی به سمت نیروی فراملیتی رفت.
وی اظهار کرد: ۸۳ ملیت به عنوان یک نیروی سلفی فراملیتی وارد سوریه شدند وخلافت تاسیس کردند که مذهب واحد، عرب زبانی، منابع مالی فراوان و… و. از مشترکات آنها بود.
عضو هیئت علمی گروه سیاست پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه سردار سلیمانی نیروهای محلی را به بعد فراملیتی ارتقا داد، گفت: این ائتلاف در سوریه دو هدف را دنبال میکرد؛ نخست اینکه نیروی مقاومت را بین نیروهای کشورها سرشکن کنند و هم توانمندی آنها را در مقابل نیروهای سلفی تقویت کند.
وی با اشاره به اینکه سردار سلیمانی ظرفیت نیروهای مقاومت را نسبت به گذشته در چند بعد افزایش داد وتوانست نبرد سوریه را به نفع نیروهای مقاومت رقم بزنند، تصریح کرد: در ائتلاف نیروهای فراملیتی سلفی، با استمرار بحران، شاهد شکست شدن این ائتلاف و خرد شدن نیروی سلفی به سمت تکثیر نیروهای جدید شد ولی در سازمانی که شهید سلیمانی ساخت این حرکت روز به روز به سمت اتحاد شکل گرفت.
وی افزود: دلیل این مساله هم آن بود که عنصر ماهیتی سلفیت، تکفیر بود که ماهیت نفی دیگران را دنبال میکرد؛ مانند حزب توده که اگر دو عضو تودهای در کنار هم قرار میگرفتند یک گروه تشکیل میدادند ولی وقتی نفر سوم به آنها اضافه میشد به سه گروه تک نفری مبدل میشدند.
وی بابیان اینکه قطعا این نیروی متحد و منسجم سبب ساز پیروزی بر نیروهای متفرق جریان سلفی شد، اظهار کرد: از این روی برای فهم جلوه های تربیت سیاسی شهید سلیمانی باید به سمت کشف نرم افزاری بگردیم که هم سلیمانی را تربیت کرد و هم خاصیت تربیت نیروهای دیگر را دارد.
انتهای پیام