به گزارش عامل، محمدرضا زمانیان روز چهارشنبه در آئین تجلیل از راهداران، رانندگان، انجمنهای صنفی و شرکتهای حمل و نقل استان اردبیل با بیان اینکه در مجموع ۲۲۰ هزار کیلومتر راه ارتباطی به ارزش ۵۰۰ هزار میلیارد تومان در کشور وجود دارد، افزود: حفاظت و نگهداری از راههای ارتباطی بر احداث و ساخت جاده و محورهای مواصلاتی جدید ارجحیت دارد.
وی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد حمل و نقل در کشور از طریق جادهها انجام میشود، اظهار کرد: برای همین مرمت، بهسازی و حفاظت و نگهداری راه های ارتباطی بسیار مهم است چرا که در غیر این صورت علاوه بر کاهش سرعت حمل و نقل و ضرر اقتصادی، تلفات جادهای نیز افزایش خواهد یافت.
وی با اشاره به خدمات ارزنده راهداران بیان کرد: رانندگان و راهداران در تامین کالای اساسی و مایحتاج مردم نقش بسزایی دارند و اگر ذرهای در این بخش کوتاهی شود کشور دچار مشکلات عدیدهای خواهد شد.
مدیرکل دفتر نگهداری ابنیه فنی سازمان راهداری و حملونقل جادهای با اشاره به مشکلات مالی رانندگان و راهداران اضافه کرد: دستمزدی که در قبال زحمات تلاشگران عرصه حمل و نقل پرداخت می شود در مقایسه با زحمات آنان بسیار کم و ناچیز است.
زمانیان با بیان اینکه صنعت حمل و نقل یکی از صنایع پیشرو در هر جامعه است، ادامه داد: برای رسیدن به نقطه ایده آل باید سرمایه گذاری خوبی در این صنعت انجام شود تا سطح خدمات ارائه شده به مردم از لحاظ کمی و کیفی ارتقاء یابد.
وی با تقدیر از زحمات شبانه روزی تلاشگران حوزه حمل و نقل گفت: فعالان این حوزه احساس مسئولیت کرده و برای خدمت به همنوعان خود شب و روز نمی شناسند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان اردبیل هم گفت: از ۱۵۵ شرکت حمل و نقل فعال استان ۹۰ شرکت در بخش حمل بار و کالا و ۶۵ شرکت در بخش حمل مسافر فعالیت می کنند.
کلیم الله وثوقی از جابجایی سالانه بیش از چهار میلیون تن بار و کالا در استان اردبیل خبر داد و افزود: در هشت ماه امسال بیش از سه میلیون تن بار و کالا در این استان جابجا شده است.
وی با اشاره به وجود بیش از ۶ هزار کیلومتر راه ارتباطی در استان اردبیل بیان کرد: امروز ارزش راه های ارتباطی این استان بیش از ۲۵ هزار میلیارد تومان بر آورد می شود که حفاظت و نگهداری از این سرمایه ملی از وظایف مهم راهداری است.
به گزارش عامل، از مجموع ۶ هزار و ۳۷۴ کیلومتر راه ارتباطی استان اردبیل ۲۰۸ کیلومتر بزرگراه، ۷۱۶ کیلومتر راه اصلی، ۷۰۲ کیلومتر راه فرعی و چهار هزار و ۷۳۸ کیلومتر راه روستایی است ، از چهار هزار و ۷۳۸ کیلومتر راه روستایی استان اردبیل ۲ هزار و ۷۰۰ کیلومتر آسفالت و مابقی شنی و خاکی است.
اردبیل به لحاظ موقعیت جغرافیایی و طبیعی خود و قرار گرفتن در سرزمینی فلاتی شکل با شیبهای بسیار تندی به زمینهای کمارتفاع اطراف خود شامل کرانههای دریای خزر ، جلگه پست مغان و نیز دشتهای کمارتفاع استانهای آذربایجانشرقی و زنجان منتهی میشود و به همین لحاظ جادههای این استان اغلب دارای پیچها و شیبهای بسیار تند هستند.
هشت گردنه سختگذر و برفگیر به نامهای حیران ، صایین ، کجل، نقدوز ، الماس ، لنگان ، قرهآغاج و اسالم در راههای ارتباطی این استان قرار دارند.